Afval

Chemisch afval
Klein chemisch afval kun je in de rode chemoboxen doen, die in de meeste portieken staan.

Groente- en tuinafval
Bewoners die hun groenteafval willen composteren, kunnen dit kwijt in de composthouder aan de zuidoostkant van het grote plein. Hierop mogen geen gekookt voedsel en grote hoeveelheden brood in verband met ongedierte, en geen bloemen en niet-biologische citrusschillen in verband met bestrijdingsmiddelen.
Tuinafval kan na overleg met de tuinbeheerder michielcoesel@versatel.nl  (huisnummer: 209) een bestemming krijgen.

Oud papier
In alle portieken staan bakken voor reclamedrukwerk. Het overige oud papier moet je zelf in de papier-container op het plein doen, anders raken de bakken in de portieken te snel vol. Let erop dat in deze container en in de bakken alléén papier komt en dus geen plastic waar folders vaak in verpakt zijn. Probeer dit alsjeblieft zo veel mogelijk te scheiden. De containers worden door “Bewonersvereniging Goeman” van de gemeente gehuurd en zijn alleen bestemd voor papier van de Goeman Borgesiuslaan 165 t/m 519.

Electronische apparaten
Koelkasten, TV’s, computers en dergelijke worden niet door het grofvuil meegenomen. Je dient hiervoor de Milieu Dienst (050 367 1000) te bellen. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht thuis wanneer de elektrische apparaten opgehaald worden. Dit is gratis! Tevens kun je Notabene (kringloopbedrijf) bellen. Als je op tijd belt, wordt het apparaat op hun wekelijkse route meegenomen.